Enna Valencia scorer to ganger, Ecuador leder Qatar

Qatars verdensmesterskapsdebut endte i skuffelse søndag etter at den led 2-0-tap mot Ecuador, og ble den første vertsnasjonen som tapte åpningskampen.

Det var dagens eneste kamp foran tre kamper mandag. Det endte 2-0 i favør av det gjestende laget takket være en førsteomgang av Enner Valencia i fotball drakter.

Bare tre minutter senere kalte dommerne tilbake det som så ut til å være kampens første mål, etter at et hodestøt fra Ecuadors Valencia kranglet i nettet etter et langdistanse frispark fra Pervis Estupinan på halvbane.

Det fylles med meldingene som Qatar ofte har fortalt oss, som er at Qatar er en fotballelskende nasjon full av fans med lidenskap for sporten. Det er det Qatar hevdet i 2010 i budet om å være vertskap for verdensmesterskapet, og vi har hørt det siden.

Vertsnasjonens fotball drakter hadde få sjanser, ingen så truende som Ecuadors, med fem skudd på mål og bare 47 % ballbesittelse. Qatar trakk fire gule kort – tre før pause – og 15 feil.

Qatars blanding av naturaliserte utlendinger og ubeskrivelige veteraner kunne ikke konkurrere med La Tri og viste hvorfor de kan være det verste av de 32 lagene i sin egen turnering. Etter å ha blitt utklasset i sin første kamp på verdensscenen, ser det ut til at mange år med Qatars regjeringsinvesteringer i fotball ikke lønnet seg.

Valencia i Ekwador fotballdrakter skled senere sitt første mål forbi Qatar-keeper Saad al-Sheeb på et straffespark 15 minutter ut i kampen. Deretter noterte han sitt andre mål med en heading fra et innlegg like utenfor feltet like før slutten av første omgang.

På et tidspunkt investerte Qatar i europeiske klubblags fotball drakter for å gi de lyseste utsiktene fra sitt enorme gårdssystem med en smak av elitekonkurranse. Det hadde gjort alt med ikke bare denne turneringen i tankene, men dette spillet, dette eneste øyeblikket.